WTA Rim: Muguruza i Makarova stigle do osmine finala
Foto: EPA

WTA turnir u Rimu

WTA Rim: Muguruza i Makarova stigle do osmine finala

D. Rakanović

Treća nositeljica turnira u Rimu Garbine Muguruza plasirala se u osminu finala, nakon što je savladala Jelenu Ostapenko sa 2:1, po setovima 2:6, 6:2, 6:1. 

Španska teniserka je prvi set izgubila, ali je u naredna dva zaigrala mnogo bolje i plasirala se u osminu finala gdje će igrati protiv Julije Goerges koja je bila bolja od srbijanske teniserke Jelene Janković. 

Georges je savladala Janković sa 2:1, po setovima 2:6. 7:6. 6:1. 

Ruskinja Ekaterina Makarova savladala je Dominiku Cibulkovu  sa 2:1, po setovima 1:6, 6:1, 6:3.  Naredna protivnica ruskoj teniserki biće holandska teniserka Kiki Bertens. 

Bertens je savladala američku teniserku Catherine Cartan Bellis sa 2:0 (6:4, 6:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi