WTA stao u zaštitu Šarapove, ali to neće pomoći Ruskinji
Foto: EPA

Bez pozivnice na French Open

WTA stao u zaštitu Šarapove, ali to neće pomoći Ruskinji

E. Škorić

Organizatori Roland Garrosa odbili su poslati specijalnu pozivnicu za Mariju Šarapovu, pa će lijepa Ruskinja propustiti French Open.

Šarapova se nedavno vratila nakon odrađene suspenzije i igrala je na nekoliko WTA turnira, ali ipak je ostala uskraćena za wild  card na Roland Garrosu.

U WTA su ljuti na organizatore Roland Garrosa, a direktor Ženske svjetske teniske organizacije Steve Simon smatra da bi Šarapova  trebala dobiti pozivnicu i da je odradila svoju kaznu.

"Ona je odradila svoju kaznu i ne mogu podržati odluku da joj se ne dodijeli wild card. Nema temelja za kažnjavanje izvan sankcija", izjavio je Simon za BBC. 

Šarapova je igrala u Stuttgartu, Madridu i Rimu, no u Parizu je očigledno nećemo gledati. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi