Zamislite da Džumhur prođe, a tamo ga čeka...

Roland Garros

Zamislite da Džumhur prođe, a tamo ga čeka...

E. Škorić

Damir Džumhur u petak u 11 sati igra protiv Rogera Federera meč trećeg kola Roland Garrosa u Parizu.

Džumhur je, podsjetimo se ponovo, jučer savladao iskusnog Kipranina Marcosa Bagdhatisa s 3:1, pa ga čeka meč karijere.

Igrat će protiv velikog Federera, jednog od najvećih tenisera svih vremena. Švicarac je trenutno drugi igrač svijeta, ali definitivno najveće ime na ATP listi.

Sve u svemu, u petak će Džumhur odmjeriti snage sa idolom, čovjekom koga je kao klinac pratio na TV-u i eto imat će priliku da popriča s njim.

Naravno, u bilo kojem sportu, pa tako i tenisu - čuda su moguća. Nekako je teško zamisliti scenarij u kojem Federer čestita Džumhuru na pobjedi, ali… Neki će u šali reći: “Možda se Roger povrijedi, pa preda meč”.

U svakom slučaju, ako bi kojim slučajem prošao, Džumhur bi u osmini finala French Opena igrao protiv vjerovatno Gaela Monfilsa, Francuza kome je sutra protivnik Urugvajac Pablo Cuevas.

Taj meč ipak, ako ćemo realno, trebao bi da bude daleko neizvjesniji od onoga u kojem će se sastati Džumhur i Federer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.