Završen turnir IPTL  lige u Singapuru

Debitovala i Wozniacki

Završen turnir IPTL lige u Singapuru

Pobjedama Singapore Slammersa i Manila Mavericksa završen je i drugi turnir drugi turnir IPTL lige u tenisu. Za sada je i dalje vodeća ekipa Micromax Indian Acesa sa četiri pobjede i dva poraza, dok su UAE Royalsi i Manila Mavericksi na tri pobjede i tri poraza.

Za treću pobjedu Manila Mavericksa najzaslužniji su Mark Phillippoussis koji je u duelu legendi dobio Piolinea 6-4, dok su važne pobjede ostvarili parovi. Prvo miks Flipkens i Nestor, nakon toga Tsonga i  Huey. Boppanna i Mirza odnosno Bopanna i Monfils nisu mogli bolje od dva gema po duelu.

Slammersi koji su bili domaćini drugog od četiri turnira, predvođeni Serenom Williams i Tomasom Berdychom, u neizvjesnom su dvoboju stigli do tijesne pobjede 27-25 vrijedne četiri boda. Za razliku od meča u Manili, Marin Čilić je ovoga puta poražen u dvoboju s Berdychom (4-6), dok je Goran Ivanišević još jednom bio bolji od Patricka Raftera (6-4), ali je propustio priliku za uvjerljiviju pobjedu, jer je vodio 4-1 i imao servis.

Serena Williams je svladala Caroline Wozniacki (6-5) u njenom debiju za Royalse, a potom je u paru s Berdychom preokretom došla do pobjede (6-4) u srazu s Nenadom Zimonjićem i Kristinom Mladenovic. Par Čilić - Zimonjić mogao je Royalse dovesti do odlućujućeg "tie-breaka", ali su Lleyton Hewitt i Nick Kyrgios uspjeli osvojiti gem kod 4-6 i tako osigurati ukupnu pobjedu svojoj ekipi.

Rezultati:
DBS Singapore Slammers - Musafir.com UAE Royals 27-25
Manila Mavericks - Micromax Indian Aces 25-20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije