Završni masters: Nadal lako i sa Murrayem

Španac dominira u Londonu

Završni masters: Nadal lako i sa Murrayem

O. Lekić

Španski teniser Rafael Nadal dobio je i svoj drugi meč na Završnom mastrers turniru sezone, a ovog puta je bio bolji od Britanca Andyja Murraya.

Meč je izjednačen bio samo do rezultata 4:4 u prvom setu. Oba tenisera u uvodu ovog dijela igre prave po break, da bi Nadal pred sami kraj prvog dijela igre još jednom oduzeo servis Britancu i prve set riješio u svoju korist 6:4 

Španac u drugom setu nastavlja u istom ritmu i veoma brzo dolazi od breaka i vodstva od 3:0. Murray poslije toga uspjeva konačno osvojiti jedan game, ali je to bilo sve od Britanca u drugom seti i Nadal ovaj period rješava 6:1 u svoju korist za drugu pobjedu na ovom turniru.

Drugi meč ove grupe večeras od 21.00 sati igraju David Ferrer i Stan Wawrinka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.