Zenica domaćin historijskog nastupa Davis Cup reprezentacije

Meč na programu od 3. do 5. februara 2017. godine

Zenica domaćin historijskog nastupa Davis Cup reprezentacije

D. Kurbegović

Upravni odbor Tenis saveza Bosne i Hercegovine donio je Odluku o domaćinstvu meča prvog kola Davis Cup-a koji će naša selekcija u februaru igrati protiv Poljske.

Tako će nakon uspješno organizovanog meča protiv Tunisa, Arena Zenica biti domaćin i prvom kolu Prve skupine Euro-afričke zone, a u kojem će naša selekcija predvođena Damirom Džumhurom ugositi reprezentaciju Poljske. 

"Naša selekcija se po prvi put plasirala u Prvu skupinu EA zone i s ponosom možemo kazati da će Zenica biti domaćin našim najboljim teniserima u ovom historijskom meču. Nakon Tunisa dobili smo sve pohvale i najviše ocjene za organizaciju tog meča i kao nagrada za sve to ukazano nam je povjerenje od Upravnog odbora saveza za organizaciju meča s Poljskom. Iako će ovaj meč od nas zahtijevati viši stepen angažovanja svih materijalnih i kadrovskih resursa, nema sumnje da ćemo i ovaj ispit položiti s najvišom mogućom ocjenom", kaže direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović. 

Selekciju BIH će prema najavama predvoditi naš trenutno najbolji igrač Damir Džumhur, a pored njega u sastavu bi trebali biti i Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nemanja Fatić.  

Meč je na programu od 3. do 5. februara 2017.godine, a nema sumnje da će tribine zeničke Arene i ovaj put biti ispunjenje i da će naša selekcija imati veliku podršku gledalaca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi