Žestoka kazna za Mariju Šarapovu

Dvogodišnja suspenzija

Žestoka kazna za Mariju Šarapovu

M. Šljivak

Ruska teniserka Maria Šarapova dobila je žestoku kaznu zbog dopinga.

Ruska teniserka je na Australian Openu u januaru bila pozitivna na meldoniju, te je od strane ITF-a suspendovana na dvije godine.

Tako 29-godišnja ruska teniserka neće moći igrati tenis do januara 2018. godine, a ova suspenzija vjerovatno znači kraj karijere za nekadašnji svjetski broj jedan.

Meldonijum do januara 2016. godine nije bio na listi zabranjenih supstanci, te je veliki broj ruskih sportista pao na doping testu zbog ove supstance.

"Nisam namjerno prekršila pravila. Ne mogu prihvatiti dvogodišnju suspenziju. Odmah ću uložiti žalbu na odluku Sudu za arbitražu u sportu", napisala je Šarapova nakon saznanja o suspenziji.

Šarapova je u karijeri osvojila sve Grand Slamove, a 2005. godine je po prvi put došla do pozicije broj jedan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi