Žestoki ruski okršaj pripao Medvedevu

ATP Moskva

Žestoki ruski okršaj pripao Medvedevu

E. Škorić

Daniil Medvedev i Andrej Kuznjecov odigrali su fantastičan meč u Moskvi, ali nažalost - samo jedan je mogao dalje.

Medvedev je za više od dva sata igre, u tri seta, sa 6:4, 2:6, 7:6 pobijedio Kuznjecova.

Počelo je dobro po Medvedeva, no onda je u drugom setu doslovno nestao s terena, pošto je imao zdravstvenih problema i u više navrata mu se ukazivala pomoć.

Medvedev je stisnuo zube i nastavio meč, a u trećem setu je izvukao taj-brejk, da bi onda ipak došao do pobjede i plasmana u četvrtfinale.

U pojedinim trenucima činilo se da Medvedev neće izdržati, no prvenstveno siguran servis donio mu je pobjedu. 

Njegov naredni rival bit će prvi nositelj Carreno-Busta, a ako prođe, mogao bi u četvrtfinalu igrati protiv našeg tenisera Mirze Bašića, koji igra protiv Đerea. 

Dalje je prošao i Mannarino, koji je sa 6:3, 7:6 savladao Rosola,a posljednji me dana igraju Kohlschreiber i Seppi, pa će pobjednik ovog duela igrati protiv našeg Damira Džumhura u četvrtfinalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije