Zlato za Holandiju i Njemačku
Zanimljiva završnica ekipnog dijela

Završen ekipini dio EP-a

Zlato za Holandiju i Njemačku

M. Maksimović

Reprezentacije Njemačke u muškoj i Holandije u ženskoj konkurenciji, osvojile su naslov ekipnog prvaka Evrope. Holandija je u finalu pobjedila Poljsku 3:1, dok je Njemačka nakon velike borbe savladala Dansku 3:2.

Holanđanke su do zlata stigle preko Češke u polufinalu odnosno Poljske u finalu. U oba sluačaj  Holandija je slavila 3:1, a veliku ulogu u osvajanju naslova prvaka Evrope su imale Kineskinje,
Li Jiao i Li Jie koje su osvojile posljednja dva boda.

Kod stonotenisera, publika je uživa jer je Njemačka uz sjajnu podršku svojih navijača pobjedila Dansku 3:2 Maze je osvojio dva boda pobjedivši prvo Suessa pa i Bolla, ali Tugwell nije izdržao, Suess je slavio u petom meču 3:0 u setovima, 11:5,11:8,11:5 za ukupnih 3:2. Njemačka je predhodno u polufinalu nadigrala Rumuniju, dok je Danska savladala Austriju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.