Značajan napredak Brkića, Herdželaš ranking karijere

Nova ATP lista

Značajan napredak Brkića, Herdželaš ranking karijere

Dž. Mrakić

Na najnovijoj ATP listi, koja se objavljuje svakog ponedjeljka, značajan napredak ostvarili su bh. teniseri Tomislav Brkić i Dea Herdželaš.

Brkić je na Biella Challengeru, na kojem je, između ostalih, porazio i nekada 40. tenisera svijeta Thiemo de Bakkera, dogurao do četvrtfinala i ostvario napredak od 13 pozicija i trenutno je 219. teniser svijeta. 

Tek sedam mjesta je udaljen od svog rankinga karijere.

S druge strane, u ženskoj konkurenciji, naša najbolja teniserka Dea Herdželaš dogurala je do finala Savitaipale Futuresa, ostvarila napredak od 22 pozicije i po prvi put u karijeri se našla među najboljih 400 teniserki svijeta. 

Herdželaš (18) je trenutno 399. teniserka svijeta. 

Što se tiče ostalih naših tenisera, dobar pomak od 11 mjesta napravio je i Aldin Šetkić, dok je naš najbolji teniser Damir Džumhur ostao na 93. poziciji.

 Naš drugi reket, Mirza Bašić, nalazi se na 152. poziciji i, u odnosu na prethodnu listu, napredovao je za jedno mjesto. 

U nastavku vam donosi današnju ATP i WTA listu za naše tenisere koji se u svojoj konkurenciji nalaze među 500 najboljih tenisera na svijetu.

ATP rang lista:

(93.) Damir Džumhur
(153.) Mirza Bašić
(217.) Tomislav Brkić
(231.) Aldin Šetkić

WTA rang lista:

(399.) Dea Herdželaš

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.