Žrijeb parova za duel BiH i Moldavije u četvrtak

Nova iskušenja za naše tenisere

Žrijeb parova za duel BiH i Moldavije u četvrtak

Teniska Davis cup reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Mostaru gdje će protiv selekcije Moldavije odigrati meč  2. kola Druge grupe Euro-afričke zone. 

Meč će se igrati od 5. do 7. aprila na otvorenim terenima Teniskog kluba Mostar, koji zadovoljava uvjete za održavanje Davis Cup takmičenja. Na prijedlog igrača i selektora Davera Vranića, odlučeno je da se meč igra na zemljanoj podlozi, što bi prema njihovom mišljenju donijelo blagu prednost našoj ekipi. 

 

Za reprezentaciju BiH će u singl mečevima igrati Damir Džumhur (228. igrač na ATP listi) i Aldin Šetkić (229.), a u ekipi su još Tomislav Brkić (415.) i Ismar Gorčić (760.). 

 

Selekciju Moladavije će predvoditi  220. igrač s ATP liste Radu Albot, te Maxim Dubarenko (478.), Andrei Ciumac (575.) i Andrei Gorban (1325.).

 

Žrijeb parova je u četvrtak u 13 sati u Mostaru. Prvi meč singla igrat će se u petak u 11 sati.  

 

Dvije selekcije dosad su se u Davis Cupu sastale pet puta, a uspješnija je Moldavija koja ima tri pobjede. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.