Zvali su ga hrvatski Nadal, a onda ga je pobijedio...

Upoznajte Bornu Ćorića

Zvali su ga hrvatski Nadal, a onda ga je pobijedio...

Borna Ćorić je najnovija svjetska teniska senzacija. Sedamnaestogodišnji momak rodom iz Zagreba proslavio se pobjedom protiv velikog Rafaela Nadala, igrača čije je postere do jučer držao u sobi.

Zvali su ga "hrvatski Nadal", a onda ga je Borna pobijedio i tako ispunio dječačke snove. Još kao klinac pokazivao je izuzetne teniske vještine a njegov potencijal prepoznali su mnogi stručnjaci.

"Ovo što Borna prikazuje sa svojih 15 godina je nevjerovatno. Gledao sam Andyja Murraya kada je bio iste starosne dobi, ali vjerujte mi da nisam vidio ništa slično", rekao je 2009. godine Lawrence Frankopan, menadžer iz teniske agencije IMG koja je sa Ćorićem potpisala ugovor kada mu je bilo samo dvanaest godina.

Borna Ćorić je tenis počeo igrati sa pet godina, a trenirao je u TK Split. Kao dječak je osvojio brojne prestižne turnire za svoju generaciju, a vrlo često je protivnike ostavljao i bez osvojenog gema. 

Mladi hrvatski teniser osvojio je juniorski US Open 2013. godine a svoju profesionalnu karijeru počeo je graditi pretežno po futuresima i challengerima. Na prestižnom turniru u Baselu je, još uvijek zvanično 124. igrač na ATP listi, napravio svoj najveći uspjeh u karijer i plasirao se u (minimalno) polufinale.

Zbog pobjede protiv Nadala i već pomenutog sjajnog rezultata u Baselu, Borna će postati prvi 17-godišnji teniser u TOP 100 nakon pune decenije! Prije njega su to bili Richard Gasquet i upravo Rafael Nadal. Ćorić će postati drugi najbolji rangirani igrač do 21 godine na svijetu i sigurno je pred njim velika budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.