Zvanično: Roger Federer ne igra na Olimpijskim igrama

Zbog problema s povredom

Zvanično: Roger Federer ne igra na Olimpijskim igrama

E. Čaušević

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Roger Federer danas je svim ljubiteljima ove igre saopštio tužne vijesti.

Naime, švicarski teniser u posljednje vrijeme ima mnogo problema sa povredama zbog kojih je propustio nekoliko velikih turnira. Ipak, to nije kraj loših vijesti za Federera koji je danas bio primoran da neće igrati na Olimpijskim igrama u Riju ovog ljeta.

"Jako sam razočaran što neću predstavljati Švicarsku na Olimpijadi u Riju i što ću propustiti ostatak ove sezone. Mnogo sam pričao sa doktorima i donio sam tešku odluku da ne idem u Rio, te da propustim sve turnire do kraja ove sezone", rekao je Federer.

Švicarac je potvrdio da su mu doktori poručili da mora propustiti ostatak sezone ukoliko želi da igra još nekoliko sezona. Nažalost svih ljubitelja tenisa to znači da Fedexa nećemo gledati u Riju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi