Zverev iznenadio Goffina

ATP Minhen

Zverev iznenadio Goffina

Alexander Zverev priredio je iznenađenje u četvrtfinalu turnira u Minhenu. Njemački teniser savladao je Belgijanca Davida Goffina sa 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 6:3), pa je tako zakazao duel sa Dominicom Thiemom, koji je nešto ranije bio bolji od Ivana Dodiga.

Zverev nije najbolje otvorio meč, te je na samom startu pretrpio brejk. Ipak, 19-godišnji Nijemac uspio je da veže četiri uzastopna gema i u potpunosti preokrene tok susreta. Nakon toga igrači su bili sigurni na svoj servis, što je Zverevu bilo dovoljno za vodstvo u prvom setu.

Goffin je gotovo na identičan način odgovorio u drugoj dionici. Uvodni gem pripao je njemačkom teniseru, ali je potom Belgijanac ubacio u brzinu više i sa dva vezana brejka došao do prednosti od 5:2. Zverev uspijeva da se približi na 5:4 i čak dođe u situaciju da svojim servisom izjednači rezultat, međutim, 49. teniser svijeta tada je potpuno zakazao, pa je dozvolio rivalu još jedan brejk i potpuni povratak u meč.

Odlučujući set u potpunosti je pripao njemačkom teniseru. Zverev je u dva navrata oduzimao servis Goffinu, u prvom i devetom gemu, što je bilo i više nego dovoljno za prolazak u polufinale turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi