Zverev je budućnost, ali Federer još uvijek vlada tenisom
Foto: EPA

ATP Halle

Zverev je budućnost, ali Federer još uvijek vlada tenisom

E. Škorić

Roger Federer danas je stigao do svoje devete titule u njemačkom Halleu.

U pripremi za Wimbledon, Federer je opet pravi. U Halleu je lako stigao do devete titule, dok je mladi Alexander Zverev pred domaćom publikom ostao bez prve.

Očekivali smo daleko zanimljivije finale, ali Saša Zverev nije mogao ni u kom paramteru da parira Federeru, koji je s lakoćom igrao, baš onako kako to samo on zna.

Doslovno trećinu prvog seta Zverev nije mogao ni do poena, Federer je lako poveo sa 4:0, tek onda Zverev uzima jedan svoj gem, pa opet Federer dva i Švicarac sa 6:1 - uvjerljivo - dobija prvi set.

U drugom je setu Zverev počeo malo hrabrije da igra, držao se do šestog gema i rezultata 3:2 za Švicarca, a onda popušta, gubi prednost servisa i Federer i drugi set dobija sa 6:3, pa stiže do nove titule u Halleu.

Mladi Zverev je sasvim sigurno budućnost svjetskog tenisa, no njegova sadašnjost i dalje je legendarni Roger Federer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi