Zverev je danas naučio životnu lekciju od velikog Federera

Švicarac oduševio potezom

Zverev je danas naučio životnu lekciju od velikog Federera

E. Škorić

Švicarski teniser Roger Federer izgubio je dnas od Alexandera Zvereva u tri seta.

U okviru Hopman Cupa u Australiji Federer je danas odmjerio snage sa talentovanim njemačkim teniserom, pa je poražen u tri seta.

Zanimljivo, sva tri seta završena su u taj-brejku. Prvi je pripao Zverevu, potom je Roger u dodatnom gemu stigao do izjednačenja, a onda je u odlučujućem setu Zverev došao do pobjede.

U jednom trenutku Federer je pokazao veličinu. Zverev je odservirao u polje, ali je liniji sudija uzviknuo 'aut'. Međutim, Federer je kazao da je lopta dobra, a onda je glavna sutkinja ipak prepisala poene Zverevu, koji je bio oduševljen ovom gestom nekadašnjeg broja jedan.

Hopman Cup igra se od 1. do 7. januara ove godine, a Njemačka sada vodi protiv Švicarske s 1:0. Ukoliko u ženskoj konkurenciji Andrea Petković savlada Belindu Benčić, Nijemci će kao prvi iz grupe B otići u finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi