Zverev nije uspio zaustaviti neuništivog Rogera!
Foto: Roger Federer (Švicarska) slavi pobjedu protiv Alexandrea Zvereva (Njemačka)

Federer do pobjede u tri seta

Zverev nije uspio zaustaviti neuništivog Rogera!

Roger Federer (Švicarska) je nezaustavljiv, a to je večeras na svojoj koži osjetio mladi Nijemac Alexandre Zverev. Njega je Federer pobijedio sa 2:1 u setovima na Završnom mastersu sezone u Londonu i to mu je bila 13. vezana pobjeda.Osim toga, ovium trijumfom Švicarac se plasirao u polufinale ovog turnira. 

Iako smo u prva dva gejma meča vidjeli čak četiri brejk lopte, u prvom setu nije bilo brejka i otišlo se u taj brejk. Tamo je uspješniji bio Federer koji je nakon velike borbe slavio sa 8:6 i poveo sa 1:0.

U drugom setu je viđena potpuno druga priča jer smo vidjeli tri brejka. Prvo je Zverev izgubio servis, a potom i Roger i rezultat je bio 2-2. Igralo se uz servis sve do dvanaestog gejma kada je Zverev napravio brejk i slavio sa 7:5 te poravnao na 1:1. 

Ipak, to je bilo sve što je mladi Nijemac uspio da napravi na ovom meču jer je Federer napravio čak tri brejka u odlučujućem setu i dobio ga nakon samo 32 minute sa uvjerljivih 6:1. 

Federer sada ima dvije pobjede iz dva meča u grupi B, dok je Zverev ostao na jednom trijumfu. U posljednjem kolu grupne faze Roger će igrati protiv Marina Čilića, a Zverev protiv Jacka Socka u odlučujućem meču za polufinale. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi