Zverev, Nishikori, Čilić i Mahut u osmini finala
Foto: EPA

Wimbledon

Zverev, Nishikori, Čilić i Mahut u osmini finala

E. Škorić

Unatoč dosadnoj kiši, neki mečevi trećeg kola Wimbledona ipak su danas uspješno okončani.

Marin Čilić je sa 6:3, 6:3, 6:4, dakle poprilično lako, pobijedio Slovaka Lukasa Lacka i u osmini finala će igrati protiv Keija Nishiorija.

Peti nositelj, Japanac Nishikori, u tri je seta nadigrao Andreja Kuznjecova. Nishikori je svog rivala savladao sa 7:5, 6:3, 7:5.

Krvnik Damira Džumhura iz drugog kola, Pierre-Hugues Herbert je izgubio u francuskom okršaju od Nicolasa Mahuta sa 6:7, 4:6, 6:3, 3:6.

Mahut će se za četvrtfinale boriti sa boljim iz duela Novak Đoković - Sam Querrey. Amerikanac vodi 2:1 u setovima, a taj meč je prekinut zbog kiše.

Talentovani Nijemac Alexander Zverev je u maratonskom meču u pet setova pobijedio Rusa Mikhaila Youznhnog. Bilo je 6:4, 3:6, 6:0, 4:6, 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi