Zverev: Ovo mi znači sve u životu
Foto: EPA

Presretan nakon pobjede

Zverev: Ovo mi znači sve u životu

Njemački teniser Mischa Zverev priredio je veliko iznenađenje pobjedom nad Andyjem Murrayjom u osmini finala Australian Opena.

Zverev, koji je trenutno 50. igrač svijeta, slavio je protiv najbolje plasiranog igrača današnjice sa 3:1, a po setovima je bilo 7:5, 5:7, 6:2 i 6:4.

"Iskreno, ovo je nevjerovatno. Ne znam kako sam osvojio neke poene. Meč je bio težak i teško je ostati fokusiran i smiren, a očekivao sam više svojih grešaka u situacijama kada sam servirao. Publika je bila sjajna i pred ovim navijačima jednostavno morate biti na nivou. Hvala im na podršci", rekao je Zverev, te dodao: 

"Ovo mi znači sve u životu. Kada pogledam gore prema boxu gdje su moja porodica i moji prijatelji osjećam se presretno. Tu je bio i moj mlađi brat Alexander, koji me inspiriše u igranju tenisa" 

Mischa Zverev će u četvrtfinalu odmjeriti snage s boljim iz duela Rogera Federera i Keija Nishikorija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi