Zverev prekinuo pobjednički niz Wawrinke

Zverev osvojio turnir u St. Petersburgu

Zverev prekinuo pobjednički niz Wawrinke

Njemački teniser Alexander Zverev pobjednik je turnira iz ATP serije 250 koji se ove sedmice održavao u ruskom St. Petersburgu.

Zverev je u finalnom meču turnira porazio švicarca Stana Wawrinku koji je prije ovog meča imao niz od deset vezanih pobjeda, a rezultat danas je bio 2:1 za Nijemca.

Zverev je jako dobro ušao u ovaj meč te se u prvom setu bez problema suprostavio Wawrinki i porazio ga sa 6:2. Drugi set ipak pripada Švicarcu koji je napravio dva brejka i slavio sa 6:3 te se otišlo u odlučujući set.

Taj period je donio izjednačenu borbu u kojoj je Wawrinka prvi napravio brejk, ali Zverev je veoma brzo uzvratio i izjednačio na 3:3. Poslije toga igralo se gem za gem sve do jedanaestog gema kada je Zverev napravio brejk i nakon toga bio siguran na svom servisu za trijumf 7:5.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi