Zverev preko Shapovalova do finala s Federerom
Foto: EPA

ATP Masters u Montrealu

Zverev preko Shapovalova do finala s Federerom

Duel dva mlada tenisera u polufinalu Mastersa u Montrealu je pripao Njemcu Alexanderu Zverevu koji je 18-godišnjeg Shapovalova savladao rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:5.

Alexander Zverev je dosta lako riješio prvi set u svoju korist, ali je u drugom, ipak, mladi Denis Shapovalov pružio veći otpor.

Naime, Shapovalov se u jednom momentu nalazio veoma blizi osvajanja drugog seta. Mladi Kanađanin je vodio sa 4:3, te imao čak tri break lopte, ipak ni jednu nije uspio iskoristiti, pa Zverev poravnava na 4:4. 

Shapovalov potom uspijeva, uz dosta poteškoća, odbraniti svoj servis, ali pri rezultatu 5:5 Zverev pravi break i dolazi na korak do trijumfa.

U posljednjem gemu Shapovalov je dosta dugo odolijevao, a Zverev nije uspio iskoristiti nekoliko meč lopti. Ipak, na kraju je Njemac uspio slomiti otpor svog dvije godine mlađeg kolege i plasirati se u finale turnira u Montrealu.

U finalu će odmjeriti snage s velikim Rogerom Federerom, a ovaj meč je na rasporedu danas u 22:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi