Brazil: Jedna osoba poginula u sukobima sa policijom
Foto: Screenshot

Neredi na susretu Vasca i Flamenga

Brazil: Jedna osoba poginula u sukobima sa policijom

Vasco de Gama je u subotu ugostio ekipu Flamanga u velikom derbiju Rio de Janeira, a Everton je golom u 64. minuti donio pobjedu gostima.

Bio je to prvi put nakon 44 godine da je Vasco na domaćem terenu izgubio od gradskih rivala Flamenga, a koliko je teško poraz pao domaćim navijačima svjedoči i činjenica da su po završetku utakmice na tribinama izbili masovni neredi.

Uslijedili su nasilni sukobi navijača i policije, a u nastalom metežu jedan navijač Vasca je preminuo, dok su još tri lica teško povrijeđena.

Naime, nesretni 27-godišnjak je preminuo nakon što je u njega pucao jedan policajac, a nemiri su se preselili i izvan stadiona pa je pozvana i vojna policija.

Navijači su bacali razne predmete na pripadnike policije, dok su oni uzvraćali suzavcem i pucnjima iz vatrenog oružja.

Igrači obje ekipe su nekako uspjeli pobjeći sa terena, a čak je i Vincius Junior, novo skupocjeno pojačanje Real Madrida, osjetio efekte suzavca na svojoj koži.

Pretpostavlja se da će domaćini, zbog izbijanja nereda, biti kažnjeni sa 230.000 funti, dok će njihov stadion biti suspendovan na 10 utakmica.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi