Huligani Chelseaja i Lazija udružuju snage u Rimu
Foto: EPA

Policija "na nogama" pred susret Rome i Chelseaja

Huligani Chelseaja i Lazija udružuju snage u Rimu

Piše: R. Pašić
Italijanska policija je u stanju pripravnosti pred sutrašnju utakmicu grupne faze Lige prvaka između Rome i Chelseaja, a razlog su mogući sukobi navijačkih grupa.

Naime, očekuje se da će oko 2000 navijača Chelseaja doputovati u glavni grad Italije kako bi bodrili svoju ekipi na Olimpicu, a njihov dolazak je prouzrokovao i angažovanje dodatnih policijskih snaga u Rimu.

I italijanski i engleski policijski zvaničnici strahuju da bi u Rim moglo stići oko 200 zloglasnih huligana Chelseaja. Upravo zobg ove činjenice će i određeni broj policajaca iz Londona krenuti put Rima kako bi olakšao svojim italijanskim kolegama održavanje reda i mira tokom utakmice na Olimpicu.

Navodno se strahuje i da engleski huligani namjeravaju udružiti snage sa ultrasima Lazija kako bi zajedičkim snagama napali navijače Rome.

"Održali smo sastanke sa predstavnicima engleske policije, britanske ambasade, ali sa predstavnicima Rome. Spremni smo za sve, a ovo će biti napeta sedmica za nas jer nam stižu navijači iz Engleske, ali i iz Francuske s obzirom da će u četvrtak Lazio igrati protiv Nice...Angažovan je beliki broj policajaca, a pred same susrete i za vrijeme njihovog trajanja neće biti tolerisano pretjerano konzumiranje alkohola ili nasilničko ponašanje", poručili su čelnici rimske policije.