Huligani Feyenoorda divljali u Rimu, 10 uhapšenih

Dok su fudbaleri odrađivali posljednji trening

Huligani Feyenoorda divljali u Rimu, 10 uhapšenih

Nakon pauze od dva mjeseca nastavlja se takmičenje u Europa ligi. Otkako je Kup UEFA dobio drugi format takmičenja i drugo ime osim zanimljivim utakmicama Europa liga obiluje i sa pregršt okršaja navijačkih grupa.

Zagrijavanje za večerašnje utakmice još sinoć su "odradili" navijači Feyenoorda, a mnogo posla imali su italijanski carabinieri. Navijači holandskog kluba na utakmicu s Romom stigli su dan ranije, a sukobili su se policijom. Rezultat svega je, uz materijalnu štetu, deset uhapšenih Holanđana.

Ta brojka bi višestruko mogla biti nadmašena u poslijepodnevnim satima u Rimu, ali i nekim drugim gradovima. Navijači Legije iz Varšave stižu u Amsterdam na utakmicu s Ajaxom, a vruće bi moglo biti i u tursko-italijanskom duelu između Trabzonspora i Napolija, zatim u Londonu gdje igraju Tottenham i Fiorentina, dok bi utakmica Dnjipro - Olympiacos mogla bi imati i političke konotacije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.