Huligani Utrechta: U gasne komore, Jevreji najbolje gore

Provokacije za navijače Ajaxa

Huligani Utrechta: U gasne komore, Jevreji najbolje gore

Teme:

Navijački skandal dogodio se u Holandiji u susretu između Utrechta i Ajaxa u kojem je došlo do fašističkog i antisemitskog incidenta domaćih pristalica.

Opšte je poznato da među navijačima tima iz holandske prijestolnice postoji veliki broj onih koji pripadaju jevrejskoj zajednici, zbog čega su navijači Utrechta odlučili da ih provociraju aludirajući na Holokaust. Huligani su skandirali: “U gasne komore“, a nešto kasnije se začula i pjesma zastrašujućih stihova koji glase:

“Otac mi je bio komandos, majka oficir SS jedinica, zajedno su palili Jevreje jer oni gore najbolje”.

Utakmica je završena rezultatom 1:1, a ostao je upamćen i po tome što je Utrecht u jednom trenutku bio s 12fudbalera na terenu, budući da je jedan domaći fudbaler iznesen s terena zbog povrede, kad je i napravljena izmjena, a onda se nonšalantno vratio na teren. Sudija je nedugo potom primjetio da nešto nije u redu, ali ovaj nesvakidašnji događaj ostat će u sjenci skandaloznog ponašanja domaćih navijača, zbog čega će i klub morati da se suoči s veoma ozbiljnim sankcijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.