Kada navijači Marseillea protestuju, Velodrome gori
Foto: EPA

Sinoć je bilo vatreno na jugu Francuske

Kada navijači Marseillea protestuju, Velodrome gori

Marseille je sinoć na svom terenu ugostio ekipu Konyaspora u prvoj rundi grupne faze Lige Evrope. Domaćini su slavili s minimalnih 1:0, ali, dosta dobra, igra Marseillea na ovom meču nije spriječila navijače francuske ekipe da iskažu svoje nezadovoljstvo.

Naime, najvjerniji navijači Marseilla su paljenjem velikog broja baklji željeli izazvati kraći prekid kako bi na taj način "upozorili" vlasnika kluba.

Sigurno je da će Marseille biti žestoko kažnjen zbog ponašanja svojih navijača, ali njih to nije spriječilo da "zapale" Velodrome. Oni su, naime, nezadovoljni novim vlasnikom kluba Frankom McCourtom, ali i igrom ekipe koja je, prije ove utakmice, vezala dva katastrofalna poraza, od Monaca i Rennesa.

Na samom početku sinoćnjeg susreta navijači Marseilla su istakli i transparent s porukom: "118 miliona eura, za šta? Ko je gazda ovog kluba?", očigledno aludirajući na veliki novac koji je klub, od dolaska novog vlasnika, potrošio na pojačanja, koja, ipak, nisu donijela napredak u igri ekipe.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije