Lijepe vijesti iz KUM-a

Navijač Željezničara prošao bez težih povreda

Na stadionu Grbavica u nedjelju je odigrana derbi utakmica 16. kola BH Telecom Premijer lige, a Željezničar je u prvom susretu proljetnog dijela sezone sa zasluženih 3:0 savladao sastav Olimpica.

Navijači Plavih su kao i uvijek bili 12. igrač svog tima. Nisu štedili grla i dlanove, ali jesu klupsku kasu. Pirotehnike nije bilo što je svakako stvar za pohvalu.

Ipak, jedan je navijač krajem prvog poluvremena nezgodno pao sa ograde južne tribine, a brzom reakcijom nekoliko savjesnih pojedinaca koji su pritekli unesrećenom momku on je brzo kolima hitne pomoći transportovan u Kliniku urgentne medicine Univerziteta u Sarajevu gdje je unesrećenom prožena pomoć.

Već početkom drugog poluvremena zvanični spiker je prisutnim navijačima saopštio da je navijač sa južne tribine koji je doživio nezgodan pad dobro i da je njegovo zdravstveno stabilno, te da povrede koje je doživio nisu opasne po njegov život.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedugo po okončanju utakmice Marijan Antolović, Josip Kvesić i direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak sa članovima Udruženja navijača FK Željezničar, posjetili su navijača koji je povrijeđen tokom utakmice sa Olimpicom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.