Navijačko divljanje skupo koštalo i debelo unazadilo PAOK

Dugo će se sjećati incidenta

Navijačko divljanje skupo koštalo i debelo unazadilo PAOK

Teme:

Grčki PAOK je skupo platio prekid utakmice polufinala Kupa Grčke protiv Olympiakosa, koji se igrao u Solunu.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Grčke drakonski je kaznila PAOK oduzimanjem pet bodova i zabranom igranja pred publikom na sljedećih pet domaćih utakmica, a uz sve to će solunski klub morati platiti i 112.000 eura.

Podsjećamo, derbi PAOK-a i Olympiakosa prekinut je u 86. minuti pri rezultatu 2:1 za crveno-bijele, a utrčavanju navijača u teren prethodila je jedna, prema njihovom mišljenju, pogrešna sudijska odluka.

Epilog kazne je da će klub našeg Gojka Cimirota takmičenje u grčkom prvenstvu nastaviti sa pete umjesto četvrte pozicije, a tim iz Soluna sada ima 39 bodova.

Potražite više informacija na temu Super League:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi