Nigdje nema navijačkog ludila kao u Egiptu

Navijači Al Ahlyja napravili šou

Nigdje nema navijačkog ludila kao u Egiptu

Teme:

Na svijetu je mnogo nacija zaluđenih fudbalom, ali ljubav koju Egipćani gaje prema lopti je nešto posebno i zaista ponekad graniči sa normalnim.

Vidjeli smo to nedavno kada je ova reprezentacija izborila plasman na Svjetsko prvenstvo nakon skoro tri decenije, ali i jučer na jednom "običnom" treningu.

Jedan od najvećih afričkih klubova Al Ahly u subotu će pokušati doći do nove titule kontinentalnog prvaka. Egipatski velikan će 4. novembra igrati revanš meč Afričke Lige prvaka protiv Wydada, a pred ovu utakmicu viđene su scene koje su obišle svijet.

Fudbaleri Al Ahlyja su jučer trebali odraditi trening koji je na kraju morao biti otkazan zbog toga što mu je prisustvovalo previše navijača.

Snimci sa treninga Al Ahlyja zaista su fascinantni, kao što je fascinantan broj navijača ovog kluba koji je došao pružiti podršku fudbalerima pred polazak u Maroko.

Prvi meč odigran u Kairu završen je rezultatom 1:1, a možemo samo zamisliti kakva će proslava biti ako se Al Ahly kući vrati sa trofejom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi