Osam godina od ubistva Vedrana Puljića

Pravda se još čeka

Osam godina od ubistva Vedrana Puljića

Na današnji dan prije tačno osam godina u Širokom Brijegu ubijen je Vedran Puljić. Dvadesetčetverogodišnji navijač Sarajeva izvukao je najdeblji kraj te krvave uvertire za utakmicu koja se tada nije ni odigrala, a trebala je. Trebalo se desiti još mnogo toga, pa se kasnije nije desilo...

Ubica Vedrana Puljića je i nakon osam godina na slobodi i nikada nije odgovarao za ubistvo. Pravda se u Bosni i Hercegovini, posebno među navijačima Sarajeva ali i svim normalnim ljudima, i dalje čeka ali šta uopšte znači pravda u našoj zemlji... Ništa pretjerano važno. Dok Vedranov ubica mirno i slobodno hoda svijetom, navijači Sarajeva koji su tog dana bili u Širokom Brijegu odslužili su sve svoje kazne. 

Oliver Knezović koji je bio osumnjićen za Puljićevo ubistvo i ranjavanje još šestorice navijača, više ne tereti ovaj "slučaj". Knezovića sada terete za pokušaj ubistva, još se ne zna koga tačno te za opće opasnu radnju, odnosno da je zapucao ne ciljajući nikoga pojedinačno. 

Pravda u slučaju "Vedran Puljić" nikada nije zadovoljena i već je osam godina prošlo, a malo se toga promijenilo. Vedrana se sjećaju porodica, prijatelji i navijači Sarajeva koji mu u toku svake utakmice svog kluba barem jednom prozovu ime, sa sjeverne tribine koševskog stadiona koja nosi naziv po Vedranu Puljiću.  

Upravo ona garantuje vječno sjećanje i uspomenu na jedan mladi, prerano ugašeni život.  

Vedran Puljić 04.10.2009. - 04.10.2017.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti