Potez navijača Bešiktaša je za svaku pohvalu

Navijat će na poseban način

Potez navijača Bešiktaša je za svaku pohvalu

Navijači Bešiktaša večeras će svoje ljubimce u meču 5. kola Lige prvaka protiv Benfice bodriti u - tišini. 

Od ranije je poznato da su navijači Bešiktaša posebni. Nakon što su postavili svjetski rekord po visini decibela buke na stadionu, sada su odlučili da protiv Benfice navijaju 60 sekundi i to na znakovitom jeziku.

Ovu inicijativu su pokrenuli fudbaleri Bešiktaša Atiba Hutchinson, Andreas Beck, Gokhan Inler i Necip Uysal, koji na taj način žele skrenuti pozornost na gluhonijeme osobe uoči međunarodnog Dana za osobe s invaliditetom. 

Poruka navijača Bešiktaša će se sastojati od dva dijela. Prvo će znakovitim jezikom reći "Stop rasizmu", a potom "Crni orao" koji označava simbol kluba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi