"Pravoslavna armija" iz RS-a pomagala Rusima u Podgorici

Rusi imali pomoć RS-ovaca

"Pravoslavna armija" iz RS-a pomagala Rusima u Podgorici

E. Škorić

Nemile scene ponovo su obilježile jednu utakmicu na Balkanu.

Večeras su svoj kvalifiakcijski susret za EP igrali Crna Gora i Rusija. Prekinut je u dva navrata, a na kraju nije ni završen.

Prvi put nakon desetak sekundi kada je bakljom u glavu pogođen ruski golman Akinfejev, a potom i u 67. minuti kada je Kombarov prijavio sudiji da je pogođen predmetom s tribine.

Njemački sudija Deniz Ayetkin je povukao igrače u svlačionice i meč je definitivno prekinut nešto više od 20 minuta do kraja kod rezultata 0:0 i nema sumnje da će na kraju biti registrovan u korist gostiju.

Na tribinama podgoričkog stadiona dosta tenzija. Došlo je i do tuče nakon koškanja među navijačima. Ruski navijači bili su smješteni na južnoj i zapadnoj tribini.

Kako je najavljeno, među njima su bili i navijači iz Republike Srpske iz grupe koja sebe naziva “Pravoslavna armija”, čiji je transparent bio istaknut na tribini, navodi portal Vijesti.me.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije