Prouzrokovana šteta na Bilinom polju iznosi više od 4.000 KM

Čak 62 pokidane stolice

Prouzrokovana šteta na Bilinom polju iznosi više od 4.000 KM

E. Škorić

Stadion Bilino polje u Zenici danas je bio poligon za huligane. 

Utakmicu Čelik - Sarajevo (1:1) zasjenili su navijački neredi. Na sjevernoj tribini gdje su bili smješteni gostujući navijači, ispaljivalli su se topovski udari i ostala pirotehnička sredstva, pa je došlo i do fizičkog obračuna s policijom.

Iz Čelika su nam kazali da su pokidane 62 stolice i da se šteta procjenjuje na više od 4.000 KM. 

Također, domaći bi mogli da se suoče sa teškom kaznom pošto su njihovi navijači tri puta u toku utakmice rasistički vrijeđali veznjaka Sarajeva Harmonyja Ikandea. 

Sve u svemu, nije lijepo sve ono što se odvijalo na Bilinom polju, klubovi će ispaštati, a navijači će i dalje, kako stvari stoje, biti slobodni da razbijaju i vrijeđaju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti