Rasističko divljanje navijača Dynamo Kieva
Foto: Screenshot

Sramotan protest protiv tamnoputih igrača Shakhtara

Rasističko divljanje navijača Dynamo Kieva

Navijači Dynamo Kieva su priredili sramotan protest provit Shakhtara iz Donetska zbog broja tamnoputih igrača koje ova ekipa ima u svojim redovima.

Dynamo Kiev i Shakhtar Donetsk su odmjerili snage na utakmici play-offa najvišeg ranga ukrajinskog fudbala. Shakhtar je slavio, ali su, nažalost, u prvom planu ipak bili navijači ekipe iz Kieva.

Naime, oni su priredili pravi rasistički performans na tribinama. Veliki broj pristalica Kieva je bio potpuno obučen u bijelo, neki su čak nosili i maske po uzoru na Ku Klux Klan, a među njima se mogao primijetiti i veći broj nacističkih simbola.

Tokom čitave utakmice, uz upotrebu protehnike, navijači Kieva ispred kojih je stajao transparent "100% bijeli" su urlali uvrede na račun tamnoputih igrača Shakhtara.

Sumnja se da su navijači, ako se mogu tako nazvati, putem društvenih mreža duže vremena pripremali svoju rasističku "koreografiju" za meč sa Shakhtarom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi