Mnogo nade, pjesme, alkohola...

Raspoloženi Irci sa 'teškom artiljerijom' kreću prema Zenici

Grupa od više stotina navijača Irske već danima paradira glavnim ulicama Sarajeva, a njihov boravak u bh. prijestolnici je protekao bez ijednog incidenta.

Raspoloženi Irci su nekoliko noći proveli zagrijavajući se u sarajevskim pubovima, gdje su uz obilje piva odbrojavali vrijeme do početka utakmice koja bi ih mogla odvesti na Evropsko prvenstvo.

Navijači Irske su se okupili ispred Zemaljskog muzeja, odakle će uskoro krenuti prema Zenici, a za njih je spremno desetak autobusa. Prije polaska, Irci su zauzeli poznati sarajevski kafić 'Tito', koji vrvi od gostiju u zelenim dresovima.

Vrijedi istaći da su navijači Irske pokazali kao vrlo ljubazni i miroljubivi, a baš tako postupaju i momci iz osiguranja, kojih zaista nema mnogo.

Podsjećamo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Irske se igra večeras s početkom u 20:45 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.