Scene iz Lyona prije meča: Ko može zaustaviti te huligane?

Divljaci ne miruju

Scene iz Lyona prije meča: Ko može zaustaviti te huligane?

E. Škorić

Neredi na tribinama stadiona u Lyonu koji su se desili protekle večeri obišli su svijet, no tuča je počela puno ranije.

Utakmica četvrtfinala Evropske lige između Lyona i Bešiktaša pomjerena je za najmanje pola sata nakon što je došlo do žestokih navijačkih obračuna na tribinama, a grupa domaćih fanova od straha se spustila na teren. Turski huligani nisu marili, tukli su i djecu i žene, pa će UEFA imati pune ruke posla u narednim danima.

I satima prije utakmice, na ulicama Lyona, huligani iz Istanbula pravili su probleme i maltretirali domaće navijače, dovodili do ludila policajce, koji su ih na sve načine pokušavali spriječiti.

Oni su u Francusku stigli očigledno s jasnom namjerom da prave probleme i uspjeli su u tome, ali mogli bi donijeti tešku kaznu svom klubu zbog svog "ponašanja".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi