Scene oralnog seksa: Transparent skupo koštao navijače

Navijači Wanderersa suspendovani

Scene oralnog seksa: Transparent skupo koštao navijače

M. Šljivak

Četrnaest navijača Western Sydney Wanderersa neće moći prisustvovati utakmicama u narednih 18 mjeseci jer su bizarnim transparentom uvrijedili trenera Sydneyja Grahama Arnolda.

Navijačka grupa Red & Black Bloc (RBB) na tribinama je istakla transparent s likom trenera velikog rivala Graham Arnolda imitirajući oralni seks.

To ih je skupo koštalo. Fudbalski savez Australije (FFA) je klubu naredio da pokrene sankcije protiv navijača, a klupsko rukovodstvo je odlučilo da ih kazni zabranom dolaska na utakmice u narednih 18 mjeseci. I pored svega nisu pokazali nikakvo kajanje zbog svojih postupaka.

"Odlučili smo da ih kazniti na ovaj način jer nisu pokazali ni trunku kajanja zbog onog što su napravili. To su napravili ključni ljudi ove navijačke skupine i ovo je veliko poniženje za naš klub. Smatram da je ovo pravi način da se ovakve scene više ne ponove. Uklonićemo sve one koji se smatraju većim od kluba", rekao je izvršni direktor australijskog prvoligaša John Tsatsimas.

Pored zabrane pristupa utakmicama, suspendovani navijači će morati da prisustvuju određenom socijalnom programu zajednice. Moraće proći određene testove prije nego se vrate na tribine, a biće praćeno njihovo ponašanje u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije