Foto: EPA

Više od 600 povrijeđenih

Scene strave i užasa u Torinu

M. Šljivak

Užasne scene dogodile su se sinoć u Torinu gdje su navijači Juventusa na otvorenom gledali finale Lige prvaka u kojem je njihov tim igrao protiv Real Madrida.

Više od 20.000 navijača okupilo se na trgu San Carlo, ali se ovo okupljanje nije završilo kako treba. U stampedu koji je nastao nakon eksplozija koje su se desile, čak 600 osoba je povrijeđeno od čega pet teže.

Još uvijek nije poznato šta se tačno dogodilo. Različite informacije stižu iz Torina, a kao dvije opcije spominju se eksplozija vatrometa, te pad metalne kapije od kojeg su navijači pomislili da se radi o eksploziji.

Nakon toga je nastao pravi haos. Navijači su bili na sve strane, a pet osoba, među kojima je i jedan četverogodišnjak, teško su povrijeđene.

"U šoku sam. Podsjećalo me na tregediju na Heyselu", rekao je jedan navijač Juventusa koji se našao među masom.

"Nije se radilo o bombi, ali izgledalo je kao da jeste. Zbog toga je nastao haos. Djeca su nestala po ulici nakon što se čulo nešto kao eksplozija", rekao je za La Stampu drugi navijač.

Scene u Torinu su izgledale zaista stravično i podsjećale su na najgore horor filmove.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti