"Smanjenjem kazne nagrađuje se ubica"

Manijaci poručili

"Smanjenjem kazne nagrađuje se ubica"

Piše: E. Škorić
Navijači Željezničara, popularni Manijaci, večeras su izrazili nezadovoljstvo odlukom Vrhovnog suda FBiH da se smanji kazna ubici Mirze Raščića.

Oni večeras, kao i obično, s južne tribine bodre svoj Željezničar u derbiju protiv Zrinjskog, a ovu priliku su također iskoristili da jasnom porukom naglase svoj stav povodom nedavne odluke Vrhovnog suda FBiH.

Vrhovni sud FBiH je drugostepenom presudom smanjio zatvorsku kaznu za dvije i po godine Izudinu Tahiroviću, kojeg je sarajevski Kantonalni sud ranije osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora za ubistvo Mirze Raščića 16. aprila 2015. godine, te za nedozvoljeno držanje oružja.

"Zbog neuređenosti sistema i nesposobnosti odgovornih lica, daleko od očiju javnosti smanjenjem kazne nagrađuje se ubica. Takve presude i sudske procese prikriva državna vlast, dok braći stižu kazne kad zapale baklje u njegovu čast", poručili su Manijaci.

Kasnije su napravili sjajan dekor s trakama na južnoj tribini, ali i zapalili desetine baklji, zbog čega će Željezničar vjerovatno biti i kažnjen.