Malobrojni navijači Slavije

Sokolovi: Mrzim te Bosno

Nekada su dueli između Slavije i Sarajeva privlačili pažnju velikog broja navijača oba tima.

Ipak, u meču 25. kola BH Telecom Premije lige između ova dva kluba navijača nije bilo mnogo, ali bilo ih je dovoljno za navijačke ispade i pogrdna skandiranja.

Gostujućim navijačima je odlukom N/FSBiH je bilo zabranjen organizovan odlazak na gostovanje u ovom kolu domaćeg šampionata, dok je utakmici prisustvovalo maksimalno stotinjak najvatrenijih navijača Slavije, Sokolova. Osim podrške svom timu navijači kluba iz Lukavice našli su vremena i da učestvuju u neredima, ali i za pogrdna skandiranja na račun zemlje u kojoj žive.

Ni ranijih godina nije bilo mnogo drugačije, ali je makar u susretima sa Sarajevom ili Željom tribina na kojoj stoje Sokolovi znala biti mnogo ispunjenija nego li je bila danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.