Šta će biti sa 20-ak hiljada navijača Koelna u Londonu?

Veliki problemi u najavi

Šta će biti sa 20-ak hiljada navijača Koelna u Londonu?

Koeln je zahvaljujući sjajnim partijama u prošloj sezoni izborio nastup u Evropskoj ligi, što će biti njihovo prvo pojavljivanje u Evropi nakon punih 25 godina.

Prvu utakmicu će njemački klub igrati sutra u Londonu protiv Arsenala, a taj meč privlači ogromnu pažnju euforičnih navijača Koelna koji spremaju invaziju na englesku prijestolnicu.

Kako navode tamošnji mediji, Koeln će u London doći podržati čak 25.000 navijača, koji su počeli bukirati letove baš na dan utakmice odmah nakon što je obavljen žrijeb Evropske lige, dakle prije nego su karte za ovaj meč bile i puštene u prodaju.

Nijemci će imati veliki problem jer Arsenal po pravilu može dodijeliti navijačima Koelna najviše tri hiljade ulaznica, a upravo toliko će oni i imati na raspolaganju.

Tri hiljade sretnika koji već imaju ulaznicu, ili će je uspjeti nabaviti u ova dva dana, smjestit će se u gostujući sektor na Emiratesu, ali postavlja se pitanje šta će biti sa preostalih 20-ak hiljada ljudi koji bi mogli ostati "kratkih rukava".

Vjerovatno će navijači Koelna "na crno" pokušati nabaviti ulaznice za ostale tribine Arsenalovog stadiona, a organizatori će poduzeti sve mjere da spriječe eventualne incidente.

Treba dodati da je Arsenal već jasno upozorio navijače koji putuju bez karte za utakmicu da neće imati priliku da gledaju meč, pa ostaje da se vidi kako će se ova priča završiti.

Meč Arsenala i Koelna igra se sutra s početkom u 21:05, a u ovoj grupi se još nalaze Crvena zvezda i BATE Borisov.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi