"Sve je više pijanih i drogiranih na tribinama"

Saopštenje iz Bundeslige

"Sve je više pijanih i drogiranih na tribinama"

O. Lekić

Rukovodstvo Bundeslige izrazilo je zabrinutost zbog porasta broja pijanih i drogiranih tifoza na stadionima širom Njemačke.

Po njima je najviše ugrožena pozicija porodičnih navijača što je decenijama ono što najviše krasi tribine njemačkih stadiona gdje je sasvim uobičajeno vidjeti porodicu na okupu kako bodri voljeni klub, pretežno sa tribine za neutralne navijače.

Dr. Roland Härtel-Petri istakao je da se opijat kristal met sve više konzumira među navijačima u Njemačkoj te da je to problem kojem se treba ozbiljno pristupiti.

"Klubovi moraju prihvatiti realnost. Među njihovim vatrenim navijačima je sve veći broj pijanih i drogiranih osoba. Mnogo njih na stadion dolazi u alkoholiziranom stanju a siguran sam da bi većina rado konzumirala kokain ali nemaju materijalnih sredstava za to", istakao je Härtel-Petri i dodao:

"Moramo hitno reagovati jer bi se u protivnom moglo desiti da 'krokodil' počne harati tribinama naših stadiona. Također, takvi navijači odbijaju 'normalnu' publiku koja bi zbog njih mogla prestati dolaziti na utakmice".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.