Tuča navijača u Grčkoj, dvojica u teškom stanju
Foto: Screenshot

Šokantne scene nasilja

Tuča navijača u Grčkoj, dvojica u teškom stanju

D. Rakanović

Šokantne scene nasilja stižu nam iz Grčke. Pred utakmicu finala Kupa između solunskog PAOK-a i atinskog AEK-a, u tuči huligana povrijeđeno nekoliko desetina navijača.

Najmanje deset osoba, od kojih dvije u teškom stanju, prevezeno je u bolnicu, nakon što su povrijeđeni u tuči navijača, saopštila je lokalna policija.

Još četrdesetak navijača je dobilo medicinsku pomoć na licu mjesta. Nekima su zašivene rane, ali su prisustvovali finalnom ogledu.

Sukob je počeo kada su se navijači PAOK-a i AEK-a, koji su trebali biti odvojeni, susreli na pješačkom mostu ispred stadiona koji policija nije obezbijedila.

Došlo je do žestoke tuče koja je trajala blizu pola sata, dok policija nije intervenisala šok bombama i suzavcem.

Potražite više informacija na temu Super League:

Jedan od teško povrijeđenih navijača zadobio ubodnu ranu nožem, dok je drugi pretrpio veliki broj udaraca u glavu, saopštili su iz policije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi