"Ubijemo Srbe na revanšu i dobijemo mjesto na EP 2016?"

Navijači Škendije upitali Platinija:

"Ubijemo Srbe na revanšu i dobijemo mjesto na EP 2016?"

Navijači Škendije iz Tetova za koju nastupaju dvojica bivših fudbalera Željezničara Zajko Zeba i Yani Urdinov, a koji sebe zovu Balisti istakli su uvredljiv transparent na utakmici 13. kola Prve lige Makedonije protiv Metalurga iz Skoplja.

Balisti su tokom utakmice razvili transparent na kojem je pisalo: 

"Dragi Platinoviću, prebili su nam igrače i pobijedili 3:0! Ubijemo ih na revanšu i dobijemo mjesto na EP 2016?", pisalo je na transparentu.

Navijači Škendija su Albanci iz Makedonije, a već nekoliko puta su tokom prethodnih dana slali uvredljive poruke na račun UEFA i Srba i Srbije na društvenim mrežama, ali i na utakmicama na kojima igra ovaj tim iz Tetova.

Škendija je pobijedila Metalurg 2:1, a strijelac jednog od golova za Škendiju bio je upravo Zajko Zeba.

Navijači ovog kluba su prije deset dana razvili transparent na kojem je pisalo da su Srbi "kancer Evrope"

.

Albanski navijači očito se ne mire sa odlukom UEFA kojom je prekinut meč kvalifikacija za EP 2016. između Srbije i Albanije registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali su joj odmah oduzeta tri boda zbog loše organizacije meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije