UEFA gubi bitku: Bakljade obilježile 2. kolo Lige prvaka

Pirotehnika na nekoliko stadiona

UEFA gubi bitku: Bakljade obilježile 2. kolo Lige prvaka

Iako režiseri TV prenosa sa stadiona na kojima se igraju utakmice Lige šampiona nastoje izbjeći ili isjeći ponašanje u skladu s pravilima UEFA-e, moderni telefoni i tehnologija teško dopuštaju da neki od ekscesa sa terena naelitnijeg fudbalskog takmičenja ne ugledaju svjetlo dana.

Baklje i pirotehnika su svakako jedna od stvari koju UEFA već odavno ne želi na stadionima. Ipak koliko god krovna organizacija evropskog fudbala nastojala da prikrije da se na stadionima Lige šampiona ne pale baklje i pirotehnika, toliko se očito navijači pojedinih klubova trude da dokažu suprotno.

Nakon što su Viole palile baklje u utorak na Veltins-Areni, u srijedu navečer su navijači klubova grupe D koji su gostovali (Borussia Dortmund i Galatarasaya op.a) učinili isto.

Popularni "žuti zid" je napravio veliku bakljadu u Briselu, dok su neke od baklji koji su upalili navijači Galate završile na travnjaku Emiratesa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.