Užasavajući snimci iz Rusije: Masovna tuča huligana
Foto: Screenshot

Raste zabrinutost pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Užasavajući snimci iz Rusije: Masovna tuča huligana

Iz Rusije pristižu šokantni snimci masovne tuče fudbalskih huligana. Naime, na snimcima se mogu vidjeti navijači FC Krasnodara i Anzhija iz Makhachkale u žestokom obračunu.

Navodno, do sukoba ove dvije grupe je došlo u Krasnodaru prije utakmice ekipe iz ovog grada i Anzhija. Kako se može vidjeti na snimcima radilo se o, donekle, oragnizovanom obračunu navijača ova dva kluba.
Posmatrači su mobilnim telefonima uspjeli snimiti ovu tuču, te se jasno vidi da su se suprotstavljene grupe prvo okupile, lagano prišle jedna drugoj, a zatim je nastao opšti haos. U metežu je došlo i do cipelarenja nekoliko navijača koji su se našli na podu.
Nakon nekoliko minuta tuče navijači Anzhija su napustili mjesto događaja, a ruska policija javlja da je uspjela uhapsiti nekolicinu učesnika ovog incidenta.
Nakon ovih nemilih scena, iz uprave Krasnodara su poručili da će zabraniti dolazak na utakmice šestorici uhapšenih navijača svoje ekipe.
"Sa naše strane ćemo se potruditi da oni budu na 'crnoj listi', tako da oni neće biti u mogućnosti prisustvovati domaćim utakmicama našeg kluba", saopštili su iz FC Krasnodara.
Britanski mediji javljaju da raste zabrinutost među mogućim učesnicima Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji upravo zbog ovakvog, nasilnog, ponašanja ruskih huligana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi