Užasavajući snimci iz Rusije: Masovna tuča huligana
Foto: Screenshot

Raste zabrinutost pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Užasavajući snimci iz Rusije: Masovna tuča huligana

Piše: R. Pašić
Iz Rusije pristižu šokantni snimci masovne tuče fudbalskih huligana. Naime, na snimcima se mogu vidjeti navijači FC Krasnodara i Anzhija iz Makhachkale u žestokom obračunu.

Navodno, do sukoba ove dvije grupe je došlo u Krasnodaru prije utakmice ekipe iz ovog grada i Anzhija. Kako se može vidjeti na snimcima radilo se o, donekle, oragnizovanom obračunu navijača ova dva kluba.
Posmatrači su mobilnim telefonima uspjeli snimiti ovu tuču, te se jasno vidi da su se suprotstavljene grupe prvo okupile, lagano prišle jedna drugoj, a zatim je nastao opšti haos. U metežu je došlo i do cipelarenja nekoliko navijača koji su se našli na podu.
Nakon nekoliko minuta tuče navijači Anzhija su napustili mjesto događaja, a ruska policija javlja da je uspjela uhapsiti nekolicinu učesnika ovog incidenta.
Nakon ovih nemilih scena, iz uprave Krasnodara su poručili da će zabraniti dolazak na utakmice šestorici uhapšenih navijača svoje ekipe.
"Sa naše strane ćemo se potruditi da oni budu na 'crnoj listi', tako da oni neće biti u mogućnosti prisustvovati domaćim utakmicama našeg kluba", saopštili su iz FC Krasnodara.
Britanski mediji javljaju da raste zabrinutost među mogućim učesnicima Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji upravo zbog ovakvog, nasilnog, ponašanja ruskih huligana.