Za uvredljive parole na Old Traffordu će se ići u zatvor

Upozorenje pred derbi

Za uvredljive parole na Old Traffordu će se ići u zatvor

Na Old Traffordu će se za vikend igrati veliki derbi engleskog fudbala između Manchester Uniteda i Liverpoola.

Utakmice ova dva kluba gotovo uvijek donose i vrijeđanje navijača dva kluba, a njihov meč u okviru Evropske lige iz marta prošle godine ostao je u sjeni navijačkih nereda.

Glavna "tema" pogrdnih transparenata i uvreda je tragedija na Hillsboroughu, kada je 1989. godine poginulo 96 navijača Liverpoola, a izvori bliski engleskoj policiji tvrde da će eventualni počinioci takvih incidenata biti najstrožije sankcionisani.

"Posljednji derbi je prošao bez incidenata, a svaki sljedeći teži incident na ovoj utakmici bit će kažnjen zatvorom", navodi se na brojnim engleskim medijima.

Nedjeljni derbi Uniteda i Liverpoola okarakterisan je kao meč najvišeg rizika, pa će tako cijeli dan u široj okolini stadiona biti zabranjena prodaja alkoholnih pića, dok će navijači prilikom ulaska na tribine biti rigorozno pretreseni.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi