Žestok okršaj navijača Shakhtara i Feyenoorda
Foto: Screenshot

52 osobe uhapšene u Harkivu

Žestok okršaj navijača Shakhtara i Feyenoorda

Večeras će se u ukrajinskom Harkivu odigrati susret grupne faze Lige prvaka između Shakhtara i Feyenoorda, a navijači ova dva kluba su već "odmjerili snage".

Određeni broj navijača obje ekipe je nešto ranije stigao u Harkiv, pa je već došlo do velikih sukoba između simpatizera dvije ekipe.

Navodno su ukrajinski navijači bili ti koji su prvi napali pristalice Feyenoorda. Prvi incident se dogodio u jednom baru u Harkivu, da bi se potom tuča "preselila" i na ulice ovog grada.

Na svu sreću nije bilo teže povrijeđenih, ali je ukrajinska policija privela 52 osobe, mahom navijače Feyenoorda.

Utakmica Shakthtara i Feyenoorda se igra večeras u 20:45 sati, a ukrajinski klub se trenutno nalazi na drugom mjestu u Grupi F sa šest osvojenih bodova, dok ekipa iz Rotterdama još uvijek nije osvojila niti jedan bod, te se nalazi na zadnjoj poziciji u grupi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi