Kraj 3. smjene košarkaškog kampa

Košarkaški trening kamp Bjelašnica 2011.

Kraj 3. smjene košarkaškog kampa

M. Skaka

Okončana je još jedna smjena, treća po redu, košarkaškog kampa na Bjelašnici.

Polaznici, njih 32-je  radilo je pod nadzorom standarnog trenerskog tima: Marković, Halimić, Memić, Ostojić, Handžić, a gost trener bio je Sabit Hadžić, selektor seniorske reprezentacije naše zemlje, dok je učesnike posjetio i Nihad Đedović, član rimske Lotomatice. Vrijedi spomenuti i to da je jedan od učesnika kampa je i njegov najmlađi brat Nedim Djedović, inače jedna od najvećih nada omladinskog pogona Barcelone.

"U četvrtak, učesnike kampa posjetili su Jelena Soce, direktorica Adidas Eurocampa u Trevisu (Italia) i Claudio Coldebela, ljubiteljima košarke poznat kao bivši reprezentativac Italije i košarkaš Kindera, AEKa, Paoka..., trenutno generalni menedžer Benetona iz Trevisa. Kad tome dodamo posjetu odgovornih ljudi iz NATO-a, inače najvećeg partnera kampa, predstavnika Američke ambasade, pomoćnika Generalnog menadžera Tim Connelly iz New Orleans Hornetsa možete pretpostaviti koliko je to donijelo pozitivnih vibracija medju našim učesnicima, koji su sa uživanjem upijali svaki savjet koji su dobili.", rekao je Nenad Marković, jedan od pokretača kampa.

"Inače, moram da naglasim jedan veliki gest od strane Tim Connellya koji je na kraju naseg druženja izrazio želju da finansira jednog učesnika u sljedecoj smjeni.", dodao je Marković. "Kao i svaki put, zadnji dan smjene pobjednici takmičenja dobili su prigodne poklone koje smo im podijelili u saradnji sa prodavnicom sportske opreme Sport Life. U ponedeljak počinje četvrta smjena u kojoj ce biti 35 dječaka. U ovoj smjeni trener gost će biti Draško Prodanović, bivši trener Bosne i nase reprezentacije, a radu na kampu se prikljucuje i Gordan Firić. Također, učesnike kampa posjetiće Saša Vasiljević i Goran Ikonić."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.