U mjesec dana osamnaest medalja

Uspjesi judo kluba "Policajac"

U mjesec dana osamnaest medalja

Judo klub „Policajac“ je najstariji i najtrofejniji džudo klub u Zenici, postoji čak od 1963. godine, a klub današnji naziv nosi od 1998. godine. U klubu trenutno trenira oko 40 judoka pod vodstvom mladih trenera Amira Kofrca i Neldina Trake.
U manje od mjesec dana Judo klub "Policajac" je ostvario veliki uspjeh. Zenički džudisti su osvojili ukupno 18 medalja na tri takmičarska turnira, od čega 11 bronzanih, 5 srebrenih i 2 zlatne medalje. Uspjeh je veći time što je učešće na ovim turnirima uzelo svega devet Zeničana, a na turniru "Sarajevo Open", održanog 22.05.2011.godine, u starosnoj kategoriji „poletarci“ Ahmetspahić Hamza proglašen je za najuspješnijeg takmičara, pobjedivši devet borbi maksimalnim rezultatom „IPON“ (10 bodova).

Druga dva takmičenja su održana u Novoj Biloj (28.05.2011.), odnosno u Vogošći (04.06.2011.) Zenički takmičari su pokazali zavidno znanje i odličnu fizičku spremu. U klubu se nadaju da će ovi rezultati biti samo dodatni motiv i snaga za takmičare koji će nastaviti ili poboljšati svoju formu i za predstojeća takmičenja.